Hoofdtoernooi

Koppelschieten, pjukken, tienen… iedereen heeft er wel eens van gehoord of het als oefening (op een training bijv.) gedaan. Het is eigenlijk een bepaalde trainingsvorm van korfbal, waarbij twee koppels het tegen elkaar opnemen. De korven staan 6 meter uit elkaar en er wordt 10 minuten lang om en om geschoten. Op het ‘Open Schutterstoernooi’ spelen junioren en senioren in 1 competitie tegen elkaar.

Ronde 1 is een poule-fase, de nummers 1 en 2 van elke poule gaan door en de beste nummers 3. Ronde 2 is een tweede poule-fase, de winnaars van deze poules gaan vervolgens door naar ronde 3: de knock-out fase.

Knock-out fase betekent dat je er uit ligt wanneer je verliest. Hier spelen we de 8e-, kwart- en halvefinales totdat we bij de finale aankomen.

De finale wordt niet op tijd gespeeld, maar hier geldt welk koppel het eerst 25 doelpunten maakt wint.

Verliezersronde

Voor degene die er na de eerste ronde uit liggen hebben we de verliezersronde. Dit is in het leven geroepen om meer deelnemers een volledige toernooi dag aan te bieden, voor een grotere en leukere belevenis van de dag. Het is dus de uitgewezen gelegenheid om je revanche te nemen, mocht je in een ongelukkig sterke poule zijn ingedeeld.

Ook in deze constructie wordt er gespeeld volgens de regels van het hoofdtoernooi, en kun je op sportieve wijze laten zien hoe onterecht het is dat je er in de eerste poule-fase al uit ligt. Er is plaats voor 104 koppels in de verliezersronde, wat betekent dat tot een totaal van 128 deelnemende koppels iedereen die niet in het hoofdtoernooi doorgaat, deel kan nemen aan de verliezersronde. Ongeacht wat er gebeurt, er is altijd een tweede kans dit jaar.

Naschot

Alleen in de finale zal er met naschot gewerkt worden.

Tijdens de andere wedstrijden tijdens het toernooi geldt dat er geen naschot zal zijn.

Leeftijd deelnemers

Als je tijdens het toernooi 16 jaar bent, dan mag je je inschrijven en deelnemen. Ben je jonger dan 16 jaar op de dag van het toernooi, dan zul je helaas nog even moeten wachten voor je je in de strijd mag mengen.