Het begon allemaal in 2005 aan de GJ van Heekstraat. Enkele enthousiaste leden van KV Rigtersbleek wilden graag een toernooitje met aansluitend een feestje organiseren. Het eerste jaar was direct een succes en dat maakte dat het organisatiecomité iets groter moest worden. Het moest groter en beter worden dus dan heb je meer mankracht nodig. Het bleek niet erg lastig om de uitbreiding van de commissie te regelen. Tijdens een drankje aan de bar werden de nieuwe commissieleden gescout en daarmee was de eerste stap naar een groter toernooi gezet. De jaren daarna was er ieder jaar een groei te zien in deelnemersaantallen, baromzet en plezier. In het begin een liveband en later Dj’s en natuurlijk het foodplein hebben ertoe bijgedragen dat het een jaarlijks terugkerende happening is geworden. Mensen vanuit alle delen van Nederland kwamen naar Enschede om mee te doen en een mooi weekend te hebben. Zelfs is er een “camping” gecreëerd zodat er geslapen kon worden en niet iedereen als BOB naar huis moest.

In 2023 gaan we er gewoon mee door met maar 1 verschil: de locatie. Maar wij hebben er vertrouwen in dat wij, NRC’22, het toernooi op de nieuwe locatie een extra boost kunnen geven zodat vele mensen later met een glimlach aan het Schutterstoernooi zullen terugdenken.

De commissie had vorig jaar enige leden verloren, maar gelukkig zijn wij nu weer op volle sterkte. We hebben weer een prachtige mix van jeugdigheid en senioriteit en dat is erg belangrijk voor de organisatie van dit soort evenementen. Natuurlijk hebben we op de dag zelf, en de dagen voorafgaand aan het toernooi extra hulp nodig, maar daar zijn we al druk mee bezig. Lijkt het je leuk om ergens mee te helpen, stuur dan een mail naar: commissie@schutterstoernooi.nl

De Schutterstoernooicommissie