Op zaterdag 25 juni 2016 is het weer zover: de 12de editie van het Twents Open Schutterstoernooi. Nog een maand en dan staat het sportpark van KV Rigtersbleek/Cottus weer helemaal in het teken van het grootste schottoernooi van Nederland. Inmiddels zijn de vrijwilligers al enige tijd bezig om er ook dit jaar weer en mooi en groot toernooi van te maken.

Al voor de 12de keer organiseert KV Rigtersbleek/Cottus uit Enschede hun eigen toernooi: het Twents Open Schutterstoernooi. Daarbij is het voor iedereen vanaf 16 jaar mogelijk om deel te nemen aan het jaarlijks terugkerend evenement, waar zowel korfballers als niet-korfballers aan deelnemen.

Het Twents Open Schutterstoernooi is niet het enige schottoernooi in Nederland. Zo zijn er ook grote schottoernooien bij KVA, LDODK/AH Gorredijk en NKC’51. Wat
het Twents Open Schutterstoernooi toch uniek maakt is dat het evenement meer is dan het toernooi zelf. Overdag worden ook altijd side-event(s) georganiseerd en ’s avonds wordt afgesloten met een buffet en feestavond, waarbij geregeld een live-act op komt treden.

Daarnaast is twee jaar geleden een extra competitie toegevoegd aan het toernooi, de verliezersronde. Deze “extra” competitie maakt het mogelijk voor deelnemers die na de eerste ronde afvallen uit het hoofdtoernooi, toch een volledig toernooi te spelen. Hierdoor voorkomen we dat er deelnemers zijn die na 3 rondes het toernooi hebben gehad en ‘klaar’ zijn. Met de komst van de verliezersronde spelen ook zij meer wedstrijden en hebben ze bovendien kans op een heel mooie prijs.

Voor de betere schutters is er nog steeds het hoofdtoernooi, waar ook de meeste focus op ligt. De beste koppels uit de eerste ronde stromen door naar het hoofdtoernooi om daar te strijden voor een plek in de finale en de rijk gevulde prijzenpot. De finale wordt altijd in de arena gespeeld, waar er toch weer wat extra druk bij komt kijken door de supporters. Het is onze eigen mini Ziggo Dome, een podium waar de beste schutters van Nederland strijden om de prijzen. Ook de wedstrijd om de 3e/4e plaats en de finale van de verliezersronde worden gespeeld in die arena. Dat maakt het toch extra leuk!

Inschrijven voor het Twents Open Schutterstoernooi kan nog steeds en zelfs tot en met 24 juni 12:00 uur! Daarna wordt het wedstrijdschema bekend gemaakt, die dit jaar ook weer zichtbaar wordt gemaakt op de mobiel via onze web-app. Op deze manier kan iedere deelnemer gemakkelijk zijn eigen wedstrijdschema en stand kan bekijken. Voor meer informatie en inschrijven verwijzen we graag door naar onze website: www.schutterstoernooi.nl en we hopen u natuurlijk te zien op ons toernooi. Het liefst als deelnemer natuurlijk, maar wees ook van harte welkom om de sfeer te komen proeven op ons prachtige sportcomplex! Tot dan!